طی چند هفته اخیر و پس از غیبت محمود احمدی نژاد در هیات دولت و موضع گیری جمع کثیری از اصولگرایان نسبت به این اقدام همچنین اعتراض به وجود جریان انحرافی در کنار احمدی نژاد، مرتضی نبوی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در سخنان جدید خود از وجود جریان انحرافی در نزدیکی رئیس جمهور سخن گفته بود و در تحلیل نحوه برخورد با این جریان تاکید کرده بود که باید کاری کرد تا این جریان طوری به انزوا کشیده شود تا دیگر قدرت حضور درعرصه را نداشته باشد. طی همین هفته اعلام شد که حجت الاسلام امیری فر دبیر جامعه وعاظ ولایی از نیروهای نزدیک به رحیم مشایی و رئیس شورای فرهنگی نهاد ریاست جمهوری به اتهام دست داشتن در سی دی ظهور نزدیک است از سوی دادگاه ویژه روحانیت بازداشت و به قرار وثیقه آزاد شده است.
دستگیری این فرد نشان می دهد که برخی شواهد و تحلیل ها در مورد کارگروهی تیم مشایی در برخی جریانات و القای برخی تفکرات انحرافی پر بیراه نبوده است.
سایت الف که گفته می شود به احمد توکلی از نمایندگان اصولگرا وابسته است و همواره مواضع انتقادی شدید اللحن به طیف مشایی و رحیمی داشته است در مطلبی جدید نوشت: شرکت سرمایه گذاری میراث فرهنگی و گردشگری ایران مشهور به "سمگا" که در هفتم تیرماه 1388 با سرمایه 20میلیارد تومان به ثبت رسیده و تاسیس شده است، ظرف مدت کوتاهی توانسته 6 شرکت اقماری بزرگ تاسیس کند. یکی از شرکت های مولود سمگا، بانک جدیدالتاسیس "گردشگری" است که در بدو تولد، سرمایه آن از 200 میلیارد به 600 میلیارد تومان افزایش پیدا کرده است.
این سایت در ادامه گزارش خود می نویسد: اسفندیار رحیم مشایی و حمید بقایی جزو اولین سهامداران شرکت سمگا بوده اند و مدیر عامل این شرکت، مهدی جهانگیری، معاون سابق مشایی در سازمان میراث فرهنگی و گردشگری است. جهانگیری همان کسی است که در سال 87 پس از ماجرای مشهور حمل قرآن با موسیقی و دف، تحت فشار علما و اقشار متدین ناچار به استعفا شد.
جهانگیری پس از استعفا از معاونت سازمان میراث فرهنگی و جهانگردی، شرکت خصوصی سمگا را تاسیس کرد و با حمایت ویژه دولت، همکاری مالی حداقل 10 بانک، موسسه مالی و شرکت سرمایه گذاری را جلب کرده است. این شرکت ابتدا قرار بود با عنوان "صندوق سرمایه گذاری میراث فرهنگی و گردشگری" فعالیت کند، اما بعدا به نام "شرکت سرمایه گذاری میراث فرهنگی و گردشگری - سمگا" تغییر نام داد.
اسفندیار رحیم مشایی نه فقط تعدادی از سهام این شرکت خصوصی را خریداری کرده است، بلکه از نزدیک طرح های آنرا پیگیری و شخصا به آنها سرکشی می کند.
مشایی و بقایی در اولین روزعرضه سهام شرکت سمگا، سهامدار آن می شوند، 19 اردیبهشت 1388. خرید سهام سمگا توسط چهره های متنفذ سیاسی، سمبل و سیگنال مناسبی برای حمایت های آتی از این شرکت خصوصی بود. همان روز 50 درصد و طی 4 روز بعد، 100درصد سهام عرضه شده شرکت سمگا توسط بانک ها، موسسات سرمایه گذاری و افراد مطلع، خریداری شد و پذیره نویسی سمگا قبل از موعد پیش بینی شده به پایان رسید.
یکی از رانت های ویژه برای سمگا، واگذاری یک میلیون و دویست و پنجاه و هشت هزار متر مربع از زمین های لویزان در شمال شرقی تهران به این شرکت خصوصی بوده است. برای این واگذاری نه تنها مزایده ای برگزار نشده، بلکه براساس مصوبه شماره 43084/99677 مورخ 88/5/18 هیات وزیران و صورت جلسه مورخه 88/12/23 کارگروه میراث فرهنگی استان تهران، کل زمین های فوق باید بصورت رایگان به شرکت خصوصی سمگا واگذار شود.
براساس این گزارش، بر طبق تصاویر موجود، اسفندیار رحیم مشایی و مرتضی تمدن (استاندار تهران)، ضمن بازدید از دفتر سمگا در جریان طرح ها و برنامه های این شرکت خصوصی قرار گرفته اند.
اسفندیار رحیم مشایی اردیبهشت ماه 88 در زمان تصدی ریاست سازمان میراث فرهنگی و گردشگری گفته بود: "سازمان میراث فرهنگی و گردشگری قرار است در راستای عمل به اصل 44 قانون اساسی آن بخش از فعالیت ها، اموال و دارایی ها، هتل ها و سهام شرکت های وابسته را وفق مقررات به این شرکت - سمگا - واگذار کند."
خوشبختانه با پیگیری های قانونی بعمل آمده، دیوان محاسبات (بازوی نظارتی قوه مقننه و مسئول نظارت مالی بر عملکرد دستگاه های دولتی)، این موضوع را بررسی کرد و در تاریخ 89/10/25 از واگذاری 1258800 متر مربع از زمین های لویزان به شرکت خصوصی سمگا جلوگیری و مصوبه هیات دولت در این باره را به دلیل نقض قوانین متعدد، لغو کرد.
از جمله مزایای دولتی دیگری که به سمگا تعلق گرفته، امتیاز ساخت و بهره برداری از هتل های بین المللی فرودگاه امام خمینی(ره) به این شرکت خصوصی بوده است. براساس این قرارداد، شرکت سمگا 31هزار متر مربع زمین رایگان در محوطه فرودگاه بین المللی امام خمینی دریافت و در آنها هتل می سازد و 25 سال پس از بهره برداری، هتل ها را به شرکت فرودگاه های کشور واگذار می کند.
درباره قرارداد واگذاری زمین به شرکت سمگا برای ساخت هتل در فرودگاه امام خمینی، مدیر عامل این شرکت اعلام کرده است: "...این شرکت بابت دریافت زمین های موضوع این قرارداد، پولی نمی پردازد اما بابت کارشناسی این زمین ها، حدود 3 میلیارد تومان باید بپردازد که این امر باید اصلاح شود."
محمدرضا امیرحسنخانی رئیس هیات مدیره سمگا در پاسخ به سوال الف، درباره نحوه دستیابی این شرکت به قراردادهای لویزان و فرودگاه امام خمینی گفت: "از جزئیات موضوع اطلاعی ندارم و تا آنجایی که می دانم بصورت حق بهره برداری بوده است." آقای حسنخانی در پاسخ به این سوال که چرا این حق، الف) بدون مزایده و مناقصه ب) چرا رایگان، و ج) چرا به سمگا داده شده است، پاسخی نداد. قابل ذکر است که دکتر امیرحسنخانی نماینده مجلس هفتم از فردوس و طبس بود.
مطابق قانون، کلیه دستگاه های دولتی موظفند مناقصه های خود را قبل از انتخاب طرف قرارداد، از طریق درج در روزنامه های رسمی و پایگاه ملی مناقصه ها به عموم اعلام کنند و قرارداد را به بهترین پیشنهاددهنده واجد شرایط واگذار کنند. پیگیری خبرنگاران الف نشان می دهد هیچ اثری از مناقصه ساخت هتل در فرودگاه بین المللی امام خمینی نه در روزنامه رسمی و نه در پایگاه ملی مناقصات و نه در سایت شرکت فرودگاه های کشور وجود ندارد.
پاسخ روابط عمومی سازمان گردشگری به تارنمای «الف»
پیرو انتشار مقاله احمد توکلی در تارنمای «الف» با عنوان «رانت خواری بزرگ در شرکت خصوصی متصل به حلقه قدرت و ثروت»، اداره کل روابط عمومی، امور فرهنگی و اجتماعی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، اطلاعیه ای صادر کرد.
به گزارش اداره کل روابط عمومی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، متن این اطلاعیه بدین شرح است:
جناب آقای توکلی، نماینده مجلس شورای اسلامی!
در پی انتشار مقاله سراسر دروغ، مجعول و موهن در تارنمای اینترنتی تان موسوم به «الف» با عنوان «رانت خواری بزرگ در شرکت خصوصی متصل به حلقه قدرت و ثروت» در تاریخ 13 اردیبهشت ماه 1390، که در آن اهانت ها و اتهامات بی اساس متعددی علیه آقایان بقایی و مشایی نسبت داده شده، ذکر نکات ذیل خطاب به شما جهت تنویر افکار عمومی و نیز روشن ساختن ذهن شما، ضروری به نظر می رسد. همچنین در انتهای این مطلب نیز پرسش هایی از جنابعالی شده که امیدواریم به آن ها پاسخی صریح و روشن دهید:
1) شرکت «سمگا»، شرکتی است «سهامی عام» با بیش از 200 هزار عضو که آقایان مشایی و بقایی هیچ سهمی در آن ندارند; اما شما در مقاله سراسر کذب خود این گونه وانمود کرده اید که گویی این شرکت متشکل از افرادی خاص، آن هم با سهامداری آقایان بقایی و مشایی است.
2) شرکت سمگا، در راستای اجرای اصل 44 قانون خصوصی سازی و توسعه صنعت گردشگری به همت بخش خصوصی به صورت سهامی عام تاسیس شده است و حمایت از تشکیل چنین مجموعه هایی آن هم به صورت سهامی عام از سیاست های دولت بوده و مشخص نیست به چه دلیل جنابعالی با تشکیل و توسعه شرکت های تعاونی و سهامی عام که صاحبان و سهام داران اصلی عموم مردم خواهند بود، مخالفید!
3- در مراسم افتتاح شرکت سهامی عام سمگا که در ساختمان مرکزی بانک پاسارگاد و با حضور ده ها خبرنگار و مدعو برگزار گردید، دو قطعه سهام 500 هزار تومانی سمگا به صورت نمادین به مدعوین شاخص حاضر در جلسه اهدا شد که همان روز نیز سهام مربوط به آقایان بقایی و مشایی رسما به شرکت تعاونی کارکنان سازمان میراث فرهنگی اهدا شد. حال اگر منظورتان از سهام داری، همین دو قطعه سهام 500 هزار تومانی است، جالب است که بدانید به خوبی به یاد داریم که آقای بقایی همان روز از اداره کل روابط عمومی خواستند خبر اهدای سهم شان اطلاع رسانی شود تا در آینده مورد اشتباه دیگران و سو» استفاده دشمنان و عناصر نادان قرار نگیرد که دقیقا این پیش بینی ایشان درست از آب درآمده است!
4) در بخشی از مقاله سراسر دروغ شما این گونه وانمود شده که گویی پروژه های متعددی به صورت مشکوک به این شرکت واگذار شده است; اما جهت اطلاع شما باید اشاره کنیم از میان بیش از 1200 منطقه نمونه گردشگری قابل واگذاری، فقط یک پروژه به نام منطقه نمونه گردشگری چشمه اعلا» آن هم مطابق مقررات و از طریق فراخوان عمومی در حال واگذاری به شرکت سهامی عام سمگا است که هنوز نیز قطعی نشده و این شرکت می بایست قیمت زمین های منطقه نمونه مذکور را بر اساس بهای کارشناسی به وزارت مسکن پرداخت کند. لازم به ذکر است به دلیل وجود برخی مسائل، فعالیت در مناطق نمونه گردشگری، نیازمند سرمایه گذاری سنگین است و به همین دلیل نیز جذب سرمایه گذار برای فعالیت در مناطق نمونه گردشگری، به سختی صورت می پذیرد.
5) چنان که ذکر شد، شرکت سمگا یک شرکت سهامی عام است که دقیقا طبق قوانین موجود تاسیس گردیده. بنابراین، شرکت مزبور دارای ماهیت حقوقی مستقل و مشخصی است که خود در برابر اتهامات وارده علیه شرکت، دفاع لازم و قانونی را انجام خواهند داد.
6) به جز توضیحات ارائه شده، این پرسش را نیز داریم که در عکس ها، آقایان مشایی، بقایی، جهانگیری و قاسمی (مدیرعامل بانک پاسارگاد) و چند نفر دیگر نیز حضور دارند; اما به راستی علت تیره کردن تصویر آقای قاسمی و چند نفر دیگر توسط شما برای ما معما شده است. آیا توضیحی در این باره دارید؟!
7) نظر به صراحت ویژه جنابعالی در طرح اتهام های ذکر شده، حق شکایت قضایی علیه شما محفوظ است و ان شاالله در دادگاه صالحه، به موارد اتهامی خود پاسخ خواهید داد که در این خصوص امیدواریم گروه وکلای باسابقه!! شما به یاری تان بشتابند.